Wat is een tablet?
 • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

tablet_laptop_vervangen_400_227.png

 

algemene afbeelding van tablets van nexio computers

 

Een tablet...

is in feite een monitor met een complete ingebouwde computer, maar dan in zakformaat.
Je kunt met de nieuwste lijn tablets dan ook bijna alles wat je op een 'gewone' computer ook zou kunnen doen.... en zelfs meer! Met een tablet....

 

 • Heb je onderweg altijd de beschikking over je e-mails.
 • Heb je agenda bij de hand (ja, is te synchroniseren met je agenda op je pc thuis).
 • Kun je naar je favoriete muziek luisteren (zowel je eigen nummers, als elk radiostation).
 • Heel mooie foto’s maken en direct naar iemand verzenden,
 • Videofilms opnemen (en verzenden, als ze niet al te lang zijn),
 • Websurfen,
 • Games spelen (meer dan 100.000),
 • Brieven schrijven,
 • Internetbankieren (veilig),
 • Films kijken,
 • TV kijken (niet altijd onderweg).

 


Waar moet ik op letten wanneer ik een tablet wil kopen?

Dan kom je helaas vooral uit bij de technische gegevens.

 

- Welk besturingssysteem moet ik kiezen? (Android, iPad, of toch maar Microsoft?).
- Welke resolutie? (bepaalt de beeldkwaliteit).
- Welke Processor?

Schitterende namen als de Qualcomm Snapdragon 400 en de ARM-Cortex-A9, of de Intel Atom processor met 22 nm SoC technology? Klinkt wel spannend allemaal, maar wat moet je er mee. Toch is dat natuurlijk wel heel belangrijk.

 

Verder nog, de geïnstalleerde hoeveelheid werkgeheugen (hoe meer, hoe beter), de kwaliteit van de fotocamera (Het aantal megapixels loopt van 2 MP tot wel 8 MP; als u dit leest misschien al wel tot 12 MP!). Het opslaggeheugen is natuurlijk ook belangrijk (vaak 16GB - hoe meer, hoe beter). En vraag vooral ook of deze is uit te breiden middels een microSD-kaart.

Het is ons duidelijk dat deze introductie meer vragen oproept dan antwoorden. Klik daarom snel hier voor een uitgebreide uitleg.

 

Kan een tablet mijn oude laptop vervangen?

afbeelding van een tablet icoon en een laptop icoon met in het midden een vraagteken Ook al kun je met een tablet dus bijna alles wat je ook met je computer of laptop zou kunnen doen, zijn er nog wel een aantal praktische bezwaren.


Een tablet heeft een veel kleiner beeld, dat ook nog halveert wanneer het toetsenbord op je scherm verschijnt (toetsenborden worden niet standaard bijgeleverd). De rekenkracht van de processor die in een tablet is gemonteerd, is vaak voldoende voor tabletgebruik, maar voor de iets zwaardere programma’s is deze nog wel beperkt te noemen.

De software-ontwikkelaars leveren hun programma’s vaak aan in twee uitvoeringen; eentje voor voor je ‘normale’ computer met uitgebreide mogelijkheden en eentje voor tablets, met een aantal beperkingen. Dat zegt ook wel iets, denk ik.

 

Als algemene vuistregel kun je aanhouden dat de tablet bedoeld is om er onderweg (of thuis vanuit je luie stoel) informatie uit te halen (lezen, websurfen, mails lezen, spelen, maar niet echt geschikt is voor het invoeren van gegevens (langere teksten opstellen, uitgebreide mails beantwoorden, foto’s bewerken).

Daarvoor kun je toch nog maar beter achter je computer of laptop kruipen. De tablet is naar ons idee geweldig als aanvulling, maar niet goed genoeg om je laptop of computer te vervangen.

 

Lees eventueel dit artikel voor meer informatie over deze vraag.

 


afbeelding van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar tablets

 

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...