Laptop vervanger?
 • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

 

tablet - laptopvervanger?

 

algemene afbeelding van tablets van nexio computers

 

 

Is een tablet krachtig genoeg om mijn laptop te vervangen?

 

Tablets… Ze zijn al bijna niet meer weg te denken in ons dagelijks gebruik. Je grijpt er steeds vaker naar wanneer je iets wilt weten via internet, of even je mail wilt checken, een boek lezen, of spelletje spelen.
Hij start ook snel op, maakt minder lawaai en is simpel in gebruik. Onderweg zijn tablets ook veel praktischer. Veel kleiner, handzamer en lager in gewicht. Ook de batterijduur is in het voordeel van de tablet. Vaak 10 uur (tablet) tegen slechts 2 a 3 uur (laptop).Maar een tablet heeft helaas nog wel een aantal nadelen om te dienen als je ‘hoofdcomputer’. Het tablet beschikt bijvoorbeeld over een veel kleiner beeld, dat ook nog halveert wanneer het toetsenbord op je scherm verschijnt. Wanneer je teksten wil schrijven op je tablet halveert je kijk-gedeelte dus ook nog met de helft.

Mocht het voorkomen dat je wat langer aan het werk moet op een computer in zakformaat, krijg je vroeg of laat toch wel een beetje last van je ogen en kramp in je vingers.Aan het grotere toetsenbord en scherm van je laptop of desktop wekt het veel prettiger. Ook heeft een laptop of desktop-pc meer mogelijkheden om bijvoorbeeld grote stukken informatie te bewerken en samen te brengen. Het verslepen hiervan, van het ene scherm naar een tweede openstaand scherm, kan bijvoorbeeld alleen met een pc worden gedaan.

 

getekende afbeelding van de vraag


 

Tablets draaien vaak op Android, of IOS. Prima systemen, maar deze kunnen vaak niet overweg met software die ooit ontwikkeld is voor Microsoft. Het is ofwel gewoonweg onmogelijk, of in een aangepaste ‘light-versie’. Controleer dit voordat u definitief overstapt op een tablet.

Laptops beschikken over veel betere specificaties. Daarom kan een laptop wel omgaan met de wat zwaardere programma’s. Het is gewoonweg niet mogelijk om fotobewerking op een tablet uit te voeren (er zitten wel vaak gratis meegeleverde basic-tools op je tablet, maar die zijn zeer summier).

En wil je met videobewerking aan de slag, kan je dat op dit moment alleen nog maar doen met een desktop-pc, of uitgebreide laptop.

 Ook de opslagcapaciteit in een tablet een punt van aandacht. Vaak slechts 16GB. Dat is weliswaar voldoende voor onderweg, maar veel te weinig om te dienen als je complete opslagcapaciteit. Een extra harddisc aansluiten op je tablet is niet mogelijk. Wel een micro-SDkaartje. Maar dat is nog steeds niet voldoende tegenwoordig.


 

Als algemene vuistregel kun je aanhouden dat de tablet bedoeld is om er onderweg, of thuis (vanuit je luie stoel) informatie uit te halen

  • websurfen.
  • mails lezen.
  • Film/tv kijken.
  • Lezen.
  • Facebook checken.
  • Spelletjes spelen.

maar niet echt geschikt is voor het invoeren van gegevens :

 • langere teksten invoeren.
 • de nieuwste HighTech spellen spelen.
 • zwaardere programma’s draaien.
 • foto’s/video bewerken.

Daarvoor kun je toch nog maar beter achter je computer of laptop kruipen.

De tablet is mijns inziens dan ook ontwikkeld en bedoeld voor ‘er bij’ en niet als ‘in plaats van’. Een tablet zal je hoofdcomputer(s) die je gebruikt dus niet overbodig maken, maar je zult ze hooguit een stuk minder vaak gebruiken…

 Blijft over, de vraag ''waar koop je een tablet het beste?'


 

afbeelding van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar tablets

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...