Tablet kopen - welke
  • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

Artikelindex

algemene afbeelding van tablets van nexio computers

 

 

Tablet kopen - Welke

Om te kunnen beslissen welk tablet de beste keuze voor je is, zul je natuurlijk eerst moeten weten wat er mogelijk is en wat de voornaamste verschillen zijn:

 

  • Besturing. Een tablet-pc werkt met een eigen besturingssysteem. Bij de Apple iPad is dit iOS, dat ook gebruikt wordt op de iPhone. Verder zijn Windows en het Android van Google veel gebruikte besturingssystemen op de tablet. Momenteel is vooral Microsoft met Windows 8.1 bezig met een inhaalslag op deze markt. Waar de sterktes en de zwaktes van deze drie liggen, vindt u onder het hoofdstukje ‘Besturingssysteem’.

  • Aanraakscherm. Alle tablets hebben een aanraakscherm (touchscreen). Er zijn twee soorten touchscreens: capacitief en resistief. Capacitief werkt op aanraking van je vinger en resistief op druk. Capacitief is veel prettiger werken. Het is voldoende om het scherm licht aan te raken. Daarom zijn bijna alle tablets inmiddels wel capacitief. Op goedkopere versies vind je soms nog wel resistieve schermen.

  • SIMkaart. Er zijn tablets waar je een SIM in kunt doen, waardoor je echt overal beschikking hebt over draadloos internet. Dus ook daar waar geen WiFi is. Wel op voorwaarde dat er een zendmast staat van bijvoorbeeld de KPN, Of Vodafone. Zie onder voor meer uitleg.

  • Phablets. Inmiddels verschijnen er ook steeds meer zogenaamde phablets. Een samenvoeging van PHone en tABLET. Het is dan ook een smartphone met een schermgrootte die in de buurt komt van de tablet (tusen de 5 en 7 inch). Een phablet is dus een eigenlijk een ‘gewone’ smartphone, maar met een heel groot scherm.

  • Hybrides. Een hybride tablet is een tablet met een bijpassend aanklikbaar toetsenbord waardoor je eigenlijk de beschikking krijgt over een laptop. Wat de voor- en/of nadelen zijn, leest u onder.

 


Formaat

De belangrijkste keuze die je moet maken is het formaat van het beeldscherm. Er zijn grofweg twee uitvoeringen, de 7/8 inch en de 10 inch tablet.

De kleinste van de twee is compacter, past makkelijk in je handtas, of binnenzak, dus handiger voor onderweg. Bij gebruik is de tablet makkelijker te bedienen omdat je ‘m in 1 hand kunt vasthouden. Hij is ook iets lichter en – last but not least - iets goedkoper, met dezelfde specificaties.

Het grotere formaat ‘kijkt’ echter wel prettiger. Tijdens het kijken naar film/video toepassingen is dat natuurlijk comfortabeler. Ook tijdens het surfen op het web is een groter scherm overzichtelijker. Wanneer je je mail leest of beantwoordt of langere teksten wilt schrjven is het ook fijn dat je een groter lettertype kunt instellen.
Dus als je toch niet van plan bent om ‘m ooit buitenshuis te gebruiken, is een groter beeldscherm wellicht de betere keus.

De scherpte van computer- en tablet-schermen wordt aangegeven in pixels (aantal beeldpuntjes horizontaal x verticaal). Hoe hoger de getallen, hoe scherper het beeld.
De hoogst gespotte resolutie is momenteel: 2560 x 1600 (Samsung). Gevolgd door : 2048 x 1536 (Apple iPAd Air-2). Gemiddeld zie je in de markt vaak: 1280 x 800.

 

Mooie afbeelding van een hybride laptop

 

Je ziet ook steeds vaker zogenaamde hybride tablets op de markt verschijnen. Hybride omdat ze worden geleverd met een toetsenbord. Soms ook met grotere schermen dan 10 inch.

Doordat je het scherm met een simpele klik van het toetsenbord kunt afnemen, beschik je daarmee dus eigenlijk over een laptop en een tablet ineen (vandaar de term hybride).
Deze uitvoeringen komen heel dicht in de buurt van een laptop, maar – let op – met een Android besturingssysteem. En dat is nog steeds geen echte vervanger van de laptop! Wanneer je dat wel wilt, zou je beter kunnen kiezen voor een hybride, maar dan met een besturingssysteem van good old Microsoft. Die zijn er inmiddels ook volop.

Wil je meer informatie om te kunnen beslissen of je een tablet of een laptop moet nemen?

 


 

afbeelding van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar tablets

 

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...