Inkt - nieuw of hervuld?
  • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

afbeelding van kleurpotloden in een cirkel


Inktcartridges


Prijzen

Printerinkt is helaas heel duur. Dat komt omdat fabrikanten hun printers ver beneden de kostprijs op de markt wegzetten. Maar het verlies op de printer/copier verdienen ze ruimschoots terug door enorme winsten op de inkt te maken. Uiteindelijk maken ze met deze verkoopstrategie veeeeel meer winst.
Daarom is de inkt zo overpriced. Het verlies dat de fabrikant op de printer lijdt, verdienen ze drievoudig terug door ons veel te veel te laten betalen voor de inkt.

Moeten we daar gewoon mee leren leven en dus maar originele inkt blijven kopen? Of is het verstandig en veilig om over te stappen op hervulde cartridges?

 

afbeelding van originel merk printers cartridges

 

 

Wil je nooit tegen problemen aanlopen wanneer de cartridges worden vervangen en de hogere aanschafprijs geen belemmering voor je is, dan is het verstandig om de originele versies te blijven kopen.
Daar is inderdaad nooit 'gedonder' mee. Ze werken altijd direct na plaatsing en je bent gegarandeerd verzekerd van de beste afdruk. Dan maar iets meer betalen.

 

 


 


NeXio heeft alle gangbare cartridges van alle printermerken en modellen op voorraad.
Zowel de originele inkt cartridges als de hervulde.

En de minder gangbare, of uitlopende modellen bestellen we graag en direct voor je. Ze zijn vaak binnen 24 of 48 uur in huis. Als je wilt worden ze direct naar je huisadres gestuurd.

 


 

Hervulde cartridges

De aanschafprijs van een set van 4 of 5 cartridges varieert tussen de € 30,- (met heel weinig inkt) en € 80,- (met veel meer inkt). We kunnen ons voorstellen dat je aanhikt tegen deze prijzen. Wanneer je daar op wilt besparen, heb je 3 opties:

  • Zelf hervullen.
  • Laten hervullen bij een hervulstation.
  • Voorverpakte cartridges kopen van een merk dat de originele cartridges fabrieksmatig heeft hervuld.

 

afbeelding van zelf inkt hervullen

Zelf hervullen

Je gaat via internet op zoek naar een leverancier waar je inkt en een vulset kunt kopen voor het merk en type printer waar je mee werkt. Dan krijg je een aantal inktflesjes, spuitjes, naalden, handboortje, tape en een instructie toegestuurd.
Wij hebben het ook geprobeerd en waren niet echt enthousiast over het resultaat. Het vergt een hoop handigheid en geduld. De afdrukkwaliteit was hooguit matig te noemen. Maar wanneer je zelf een beetje handig bent en een erg goede afdrukkwaliteit niet heel belangrijk vindt, kun je dat doen. De eerste aanschaf is soms hoog, maar omdat je voldoende inkt krijgt voor heel veel vulbeurten, levert de prijs per vulbeurt uiteindelijk wel een goede besparing op.

 

Laten vullen

Wij doen dat zelf niet, maar horen wel vaak de verhalen van onze klanten:
- De prijs is beduidend lager dan aanschaf nieuw, maar de cartridges weigeren regelmatig dienst. Ze worden ineens niet meer herkend door de software van de printer.
- De afdrukkwaliteit is redelijk.
- Een cartridge is maximaal 5 x te hervullen.
- Ook horen we regelmatig dat de inkt spontaan leegloopt in de printer.
Meer kunnen we er niet over melden, want we hebben er zelf geen ervaring mee.

 

afbeelding van Second Life inktcartridges in een winkel

 

Voorverpakt professioneel hervuld

Je koopt een voorverpakte versie van het merk en type cartridge waar je naar op zoek bent. Maar dan van een fabrikant die de originele cartridges fabrieksmatig heeft hervuld. En dat gaat wel even anders dan bij een vulstation:

 

  • Alle lege cartridges worden elektronisch getest op defecten.
  • Inktresten en vuil worden verwijderd met behulp van ultrasone trillingen.
  • Daarna worden ze gespoeld met gedemineraliseerd water. Uiteindelijk zijn de cartridges daarmee in dezelfde staat gebracht als toen ze voor de eerste keer gevuld werden.
  • Het vullen van de cartridge gebeurt via vacuüm (vul je een cartridge te snel, dan gaat dit ten koste van de kwaliteit).
  • Alvorens de cartridges worden verpakt, worden de inkt-uitlaten of nozzles geseald en voorzien van een beschermende clip.

 

Deze hervulde types verkopen wij wel. Dat doen we al meer dan 15 jaar en onze klanten zijn meer dan tevreden over de kwaliteit. Dat wordt bevestigd door de herhalingsaankopen. We zien klanten die dit systeem kopen, steeds weer terugkomen. Wanneer mensen niet tevreden zouden zijn, dan zouden we constateren dat ze allemaal overstappen op de originele versies. Dat is niet het geval. En mocht de cartridge niet werken, of je bent toch niet tevreden over het resultaat, dan worden de cartridges gewoon omgeruild. No questions asked. Dat is wel goed geregeld dus.

 

afbeelding van hervulde cartridges van Second life

 

Het zal overigens nooit voorkomen dat de cartridge leegloopt in je printer. Het is bij ons in de afgelopen 15 jaar althans nog nooit gebeurd. Het komt wel af en toe voor dat de hervulde cartridge door je printer wordt geweigerd. Dat ligt niet aan de kwaliteit van de hervulde cartridge, maar aan fabrikant van je printer die via elektronische chips en allerlei handige software een niet-originele cartridge weet te herkennen en dan weigert om te printen. Dan zit er niets anders op dan - tijdelijk - over te stappen op aanschaf van originele cartridges*. 'Tijdelijk' omdat de fabrikant van de hervulde cartridge dan weer iets uitvindt om dat te omzeilen, zodat de aangepaste versie de volgende keer wel weer wordt herkend. Dat gaat al jaren zo, weten wij uit ervaring.

 * Lees altijd de bijsluiter in het doosje van de hervulde cartridges. Soms is het 5 seconden vasthouden van een knipperende knop voldoende  om de cartridge wel werkend te krijgen.


Resumé

Mocht je dit allemaal teveel risico en rompslomp vinden, is het verstandig om alleen maar originele cartridges aan te schaffen. Je zult nooit tegen problemen aanlopen.

Maar je kunt ook denken aan het voordeel dat gebruik van hervulde cartridges je oplevert. Een Multi pack 'origineel' kost soms wel € 75,- terwijl de hervulde versie € 39,- kost (met dezelfde inkthoeveelheid, of meer; nooit minder).
Het komt ook voor dat het prijsvoordeel niet zo heel groot is, maar dan zit er vaak veel meer inkt in de cartridges. Soms wel tot 400% meer. Ofwel het prijsvoordeel loopt soms op tot wel 75%.

Stel, je koopt altijd de hervulde versie. Bij een gemiddelde prijs van € 50,-, een vervanging van 4 x per jaar en een prijsvoordeel van 50%, bespaar je daarmee ongeveer € 100,- per jaar. Het is het proberen waard. Je loopt geen risico, want: niet goed - geld terug. Uiteraard ook bij geopende verpakking. Hoe moet je er anders achter komen of het ook werkt :) 

 

Succes met je beslissing.


afbeelding van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar printers, copiers

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...