Laptop, Tablet, of Desktop
  • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

Hoofdafbeelding nexio laptops met de tekst  "onbezorgd computerplezier".

Artikelindex


 

Laptop, Tablet, of Desktop?

We beginnen met de kleinste telg, tablets....Immens populair geworden, werd er serieus rekening mee gehouden dat de tablet de laptop op termijn zou vervangen.
Niet alleen onderweg, maar ook thuis zijn ze immers veel praktischer. Ze zijn kleiner, handzamer en lager in gewicht. Je kunt er in huis overal mee werken en neemt hem overal mee naar toe. Ook de batterijduur is in het voordeel van de tablet. Vaak 10 uur (tablet) tegen slechts 2 a 3 uur (laptop). Hij start ook sneller op, maakt minder lawaai en is simpel in gebruik.
Toch is er duidelijk een omslag merkbaar. De laptop is terrein aan het terugwinnen. Hoe komt dat?

 


Het heeft blijkbaar even geduurd voordat ook de consument tot de ontdekking kwam dat een tablet heel fijn is om er bij te hebben, maar dat de tablet gewoonweg tekort schiet, om het échte werk op te doen.

 

Voor het even snel iets opzoeken op internet, snel je mail doorlopen en (kort) beantwoorden, een boek lezen, of spelletje spelen, voldoet de tablet prima. Maar wat langere teksten schrijven is gewoon niet handig op een tablet. De tablet beschikt over een veel kleiner beeld, dat ook nog halveert wanneer het toetsenbord op je scherm verschijnt. Het veel grotere beeldscherm van een laptop kijkt veel prettiger en het grotere toetsenbord ‘tikt’ fijner. Een laptop of desktop-pc heeft ook veel meer mogelijkheden om stukken informatie te bewerken en samen te brengen. Stukken tekst of afbeeldingen verslepen tussen 2 actieve schermen bijvoorbeeld, kan alleen nog maar met een pc.

 

afbeelding van tablet en laptop

 

Ook de opslagcapaciteit in een tablet een punt van aandacht. Vaak slechts 16GB. Dat is veel te weinig.

 

Microsoft Office (Word, Excel) wordt al iets moeilijker te hanteren op een tablet en een Powerpoint presentatie maken op een tablet is uiterst onhandig om te doen. En de echt zware programma’s zoals foto- en video-bewerking kun je op dit moment alleen nog maar doen met een desktop-pc, of uitgebreide laptop. Op een tablet is dat onmogelijk.

 

afbeelding vasn de woorden invoer en uitvoer

Als algemene vuistregel kun je aanhouden dat de tablet bedoeld is om er onderweg, of thuis (vanuit je luie stoel) informatie uit te halen maar niet echt geschikt is voor het invoeren van gegeven. Daarvoor kun je toch nog maar beter achter je computer of laptop kruipen.

De tablet is naar ons idee dan ook ontwikkeld en bedoeld voor ‘er bij’ en niet als ‘in plaats van’. Een tablet zal je hoofdcomputer(s) die je gebruikt dus niet overbodig maken, maar je zult ze hooguit een stuk minder vaak gebruiken…

 

afbeelding 
van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar laptops

 

 

 

 

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...