Prijs & Advies
  • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

Hoofdafbeelding nexio laptops met de tekst  "onbezorgd computerplezier".

Advies

 

'Welke laptop kun je mij adviseren?'

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. En we willen hem graag beantwoorden, maar om een goed antwoord te geven op deze hamvraag, is het belangrijk voor ons om te weten wat je er voornamelijk mee wilt gaan doen. Er zit natuurlijk een wereld van verschil tussen het af en toe bezoeken van internet en zo nu en dan een mailtje te sturen, of dat je ook wilt gaan photoshoppen, of video wilt gaan bewerken, of gamen.

Bepaal daarom voor jezelf wat je eigenlijk graag allemaal op de laptop wil gaan doen. En denk er over na hoe je deze gebruikt. Neem je de laptop vaak-, of soms mee. Of bijna nooit? Heb je liever een groot scherm, of is 13 inch voldoende?
Bedenk ook dat je de laptop niet koopt voor één jaar, maar voor minimaal vijf jaar (vaak nog langer). En de ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Het zou zonde zijn dat je niet na 7 jaar, maar na 3 jaar al weer moet vervangen omdat de laptop niet meer “vooruit te branden” is.

 

Wat kost een Laptop?

Wat we graag zouden willen is een laptop met een niet al te klein scherm, maar wel van een handig formaat om mee te nemen. Dus lekker licht en met snelle specificaties. En dan liever ook nog enigszins goedkoop.
Dat gaat helaas niet, zul je zo merken. Je zult keuzes moeten maken. Laat het zwaarste wegen.

 afbeelding van prijzen laptops

 

Budget laptop

Ga je je laptop voornamelijk gebruiken voor internet, e-mail, social media, administratieve taken, filmpjes bekijken en muziek luisteren? Dan heb je voldoende aan een budgetlaptop met een instap-processor en weinig intern geheugen. De schermgrootte kun je laten afhangen van je gebruik. We hebben ze in 11, 13 en 15 inch groottes. Een iets meer eisende gebruiker zal misschien wel aanlopen tegen beperkingen.
Richtprijzen van € 249,- tot 399,-.


Gemiddeld gebruik

Doe je naast het bovenstaande iets meer met je laptop, zoals Office toepassingen (Word, Excel), het maken van school- of werkverslagen, of het maken van een professionele presentatie (Powerpoint), dan is het verstandig om een wat krachtiger processor te kiezen en minimaal 4GB geheugen te nemen. Het is ook praktischer om voor een iets groter scherm te kiezen (15 inch).
Richtprijzen van € 449,- tot € 599.=


De Alleskunner

Op laptops in het 'plus' segment kun je uiteraard de basistaken uitvoeren, maar ook de zwaardere zaken zoals Photoshop, video bewerken en (licht) gamen. Schermgrootte: niet kleiner dan 15,6 inch. Processor: een Intel i5 of een AMD A6, minimaal 4 GB geheugen (liever nog 8GB).
En als je het financieel kunt trekken, laat ons dan de standaard harddisk vervangen door een veel snellere SSD schijf. Bij aanschaf van een laptop hebben wij daar een speciaal actietarief voor. Met dat laatste wordt de laptop pas echt snel (je data wordt tot 10 x sneller weggeschreven).
Richtprijzen: van € 599,- tot € 999,-


MultiMedia Laptop

Wil je een alleskunner, maar waarmee je ook graag de Provincie of the Art Games wilt spelen? Dan is het absoluut noodzakelijk dat er een videokaart met apart videokaartgeheugen is geplaatst, zodat je game soepel en vloeiend gespeeld kan worden. Een enigszins groter formaat scherm is aan te raden.
Meerprijs videokaart: van € 50,- tot € 150,-

 


 

De 17" (Desktopvervanger).

Alle bovengenoemde modellen zijn ook leverbaar met een schermgrootte van 17,3 inch. Het verschil tussen een 15,6 inch en een 17,3 inch laptop was vroeger zomaar drie- tot vierhonderd euro. Vandaag de dag is dat gelukkig niet meer zo. Gemiddeld liggen de richtprijzen van de bovengenoemde categorieën ca € 100,- hoger, wanneer je voorkeur uit gaat naar een schermgrootte van 17 inch.  
Instapmodellen zijn er vanaf € 399,-.


 

De reiziger

Neem je je laptop overal mee naar toe? En stel je niet al te hoge eisen aan je laptop. Dan is een formaat van 11, max 13 inch de juiste keuze. Budgetmodellen zijn er vanaf € 299,- (zie boven budget laptop). Het middensegment is leverbaar rond de € 499,- (zie boven, gemiddeld gebruik). Soms zijn deze reis-laptops leverbaar met afneembare schermen en touchscreen. Tot zover niets aan de hand.

Heb je echter liever een notebook van klein-formaat, maar wel met snelle specificaties, dan heb je direct een luxe probleem. Er zijn zo verschrikkelijk veel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Eenvoudige adviezen zijn niet te geven. Er zijn modellen met 360 graden draaibare displays (Flipbooks), afneembare schermen (Convertibles). En we zien steeds meer HighEnd modellen (Ultrabooks, Zenbooks) op de markt verschijnen in een prijsrange van € 899,- en hoger.

Wanneer je interesse hebt in een van deze modellen is het beste advies dat we kunnen geven: Kom langs voor uitleg, demonstratie en advies. Anders kom je er niet meer uit.
Onze adviezen zijn zoals altijd: vrijblijvend.

 

afbeelding van de nexio service bundels


Servicebundels

Je wordt steeds vaker geconfronteerd met de term 'Servicebundel'. Dat komt omdat een notebook 'Out of the Box' nog helemaal niets doet. Ze werken gewoon niet. Er moeten nog heel veel handelingen worden verricht voordat het notebook opstart en doet wat ie moet doen.

Zelfs de Super Discount Stores realiseren zich inmiddels dat het verkopen van een notebook waar 'nog niets aan is gedaan', heel veel klachten oplevert en beginnen voorzichtig met het aanbieden van een Basic opstartbundel tegen meerprijs, zodat de laptop in ieder geval 'aan' gaat. Het is een begin, maar meer bedoeld om extra winstmarge te maken dan om service te bieden. 

De laatste tijd zien we dat discounters zelfs heel dure bundels aanbieden. Vraag heel goed wat je er voor krijgt. Wees op je hoede en voorkom dat je gebakken lucht koopt! Bij de Discounter moet je kopen voor de prijs en niet voor service. Dat kunnen ze niet leveren zonder verkoop-en-technische dienst onder één dak. Geef er dus geen geld aan uit.

 

NeXio biedt al jaren de optie om je notebook mee te nemen voor een scherpe meeneemprijs, dan wel te kiezen voor een van onze 3 service bundels. Daar heb je wèl wat aan.

 


 

afbeelding 
van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar laptops

 

 

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...