Crapware

Wanneer je een nieuwe laptop aanschaft (of een merk-desktop van een fabrikant), wordt deze geleverd met een grote hoeveelheid aan ‘gratis’ software. Dat lijkt heel aardig en handig, maar je hebt er niets aan en het vertraagt het opstarten van je computer wel enorm!

Dat is ook de reden waarom al die vervelende pop-ups ineens te voorschijn komen, waarin je wordt verzocht je te registreren of over te stappen op een betaalversie van die ‘gratis’ software. Heel irritant en niet door jezelf te verwijderen. Het zit helaas ‘ingebakken in je register’.

Als je er niets aan hebt, waarom doet de fabrikant het dan?....

 

Money! (natuurlijk...)

De softwareleverancier betaalt extreem grote bedragen aan de fabrikant van de laptop/desktop om een pop-up op je bureaublad te mogen plaatsen. Daar gaan miljarden euro’s in om. Je nieuwe computer is als het ware gesponsord en wordt gesubsidieerd door al die softwarefabrikanten. De consumentenbond heeft berekend dat - zonder die subsidie - de gemiddelde aankoopprijs van een computer ca 100 euro hoger zou liggen.

Dat is dan wel weer een voordeel misschien, maar het gevolg is wel dat je allerlei iconen op je nieuwe computer hebt staan waar je niet om hebt gevraagd, maar waardoor het opstarten van de laptop of desktop tot wel 40 seconden langer duurt dan bij eentje met een schone installatie!
Je betaalt dus voor een dure, snelle processor, maar veel van die snelheid gaat verloren omdat er tijd wordt opgeslokt door onzinnige, onnodig vertragende software. Je bent toch niet gek.... ;)

Het zou dus veel handiger zijn dat je de bestaande installatie verwijderd en vervangt door een nieuwe ‘schone’ installatie. Maar dat kan de gemiddelde gebruiker helaas niet. Dus doen wij het voor je. Je betaalt daar niets extra's voor*.

 

Alle bij NeXio aangeschafte laptops en desktops worden opgeleverd met
een schone installatie en voorzien van de laatste beveiligingsupdates, inclusief de nieuwste drivers!*

Meer informatie...

 

De tijd die we daar mee kwijt zijn, bedraagt echt enkele uren, maar we doen het graag, goed en zonder meerprijs*.

Ook wanneer je ergens anders een computer hebt aangeschaft en hij is nu al weer traag, kun je de crapware van je laptop of desktop door ons laten verwijderen. NeXio kan op alle merken en modellen een schone installatie installeren. Doen we dus ook graag ;)

 

 

* Wanneer je kiest voor bundel 'Complete' of hoger. Deze service zit niet in de bundel 'Basic', of wanneer je kiest voor onze scherpe meeneemprijzen.

 

afbeelding 
van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar laptops