Merk vs Computer op maat
  • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

Artikelindex

 

 

Merk PC vs Computer op Maat

 

NeXio verkoopt zowel merk-pc's, als computers op maat. Het zou kunnen zijn dat je na lezen van het onderstaande het idee krijgt dat we voorkeur geven aan een computer op maat. Dat is niet het geval. We noemen slechts de feiten. Zo objectief mogelijk.

Vaak heeft een fabrikant of distributeur overvoorraad, of een teveel aan uitlopende modellen. Die kopen we graag op, omdat de prijs zeer aantrekkelijk is. NeXio heeft dus – naast computers op maat – ook regelmatig voordeelacties met computers van de bekende merken. Maar alleen nadat we de specificatie zorgvuldig hebben gecontroleerd. Soms passen we ook, daar waar mogelijk, de software aan, wanneer dat snelheidswinst oplevert.


afbeelding in icoonvorm van een laptop, een desktop een all in one computer


Overweeg eerst goed of een desktop de juiste keuze is voor je. Misschien sluit een laptop beter aan bij jouw computergebruik.

Wellicht ben je ook niet bekend met de All-in-One Computer, het relatief nieuwe type computer op de markt. Deze zou ook nog een optie kunnen zijn. 

Wanneer je zeker weet dat een desktop de juiste keuze voor je is, dient zich direct een nieuwe keuzevraag aan:

 

Neem ik een merk-pc of een computer op maat?

Wat zijn de verschillen?

specificaties

Op het eerste gezicht lijken er niet veel verschillen te zitten tussen beide types. Bij de omschrijving van een merk-PC wordt aangegeven welke processor in de computer is gemonteerd, hoeveel geheugen is geplaatst en de grootte van de harddisk wordt genoemd. Die kun je dan makkelijk vergelijken met andere pc's. Maar er zijn nog veel meer belangrijke vergelijkingskenmerken.

 

Bij fabrikanten gaat het tegenwoordig allang niet meer om kwaliteit, maar om kwantiteit. Veel pallets verkopen, daar gaat het om. En dat kan alleen maar worden bereikt wanneer de fabrikant zijn PC’s aanbiedt voor heel lage prijzen. Aangezien er ook nog wel enige winst zal moeten worden gemaakt, zal er dus op elk onderdeel in de computer bezuinigd moeten worden. De fabrikant zal dus keuzes moeten maken m.b.t. de vraag welk merk en welke kwaliteit er – naast de processor - gebruikt gaat worden voor de verschillende componenten.

 

afbeelding van een merk pc en een computer op maat


De voeding van een PC bijvoorbeeld. Deze zou minimaal 460 Watt moeten zijn tegenwoordig. Toch zien we regelmatig in de specificaties staan dat er een 250 Watt voeding is gebruikt. Dat is erg aan de krappe kant.
De cooler die de fabrikant op de processor monteert is ook vaak veel te licht. Dat verkoopt makkelijk (want maakt maar de helft aan lawaai van een kwaliteitskoeler), maar hij koelt helaas dan ook maar op halve kracht. En de combinatie van een te krappe voeding met een cooler die-niet-goed-koelt, levert na ca. 3 jaar serieuze problemen op (onze technische dienst maakt het bijna dagelijks mee).

 afbeelding van een moederbord

 

Vaak zien we ook dat er moederborden worden gebruikt van de budgetmerken. Hetzelfde doet zich vaak voor m.b.t. het merk geheugen dat is gebruikt. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn, wij gebruiken ze ook wel in onze budgetsystemen, maar daar worden dus wel de prijsverschillen door verklaard.  

 

Wanneer wij geen A- maar Budgetmerken zouden gebruiken in onze computers, zouden de prijzen van onze computers ook ongeveer met honderd euro zakken. Bij gelijkblijvende winstmarges wel te verstaan. Maar wij kiezen daar niet voor. Sommige* fabrikanten doen dat wel. Hou daar rekening mee. 

*niet alle fabrikanten. In de duurdere merken zijn ook A-merk componenten gebruikt. Maar die zijn dan ook niet goedkoper.

 

Gebruik je de computer slechts voor licht internetgebruik, om af en toe je mail, of je social media te checken, kun je dat met ‘elke’ pc doen. Dus ook met een goedkope pc van een bekend merk . Bedenk daarbij wel dat er dan geen top-componenten zijn gebruikt. Dat kan niet voor die prijzen.
Eigenlijk zou je je ook kunnen afvragen of je daar wel een desktop voor moet nemen. Misschien is voor dit type gebruik de aanschaf van een laptop beter voor je.

 

afbeelding 
van de woorden: naar alle modellen

knop met de woorden: terug naar computers, desktops

 

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...