Data herstel-overzet
  • Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

hoofdafbeelding van nexio met de tekst "onbezorgd computeren".

 

Data Herstel-Overzet

 

 

 

Data recovery, -overzet & -back-up. Wat kunnen we voor je doen?


Data Recovery

Nexio kan je helpen bij het verlies van je data. Gelukkig blijkt vaak dat de ramp groter lijkt dan die is. Het terughalen van je gegevens is (voor ons) dan simpeler dan je denkt (en dus goedkoop). De datarecovery wordt direct en snel door ons uitgevoerd.

Wanneer dit niet lukt, omdat de harddisk bijvoorbeeld beschadigd is, gecrasht is, of tikkende geluiden maakt, zoeken we naar andere oplossingen. Het komt dan vaak voor dat er een identieke schijf zal moeten worden ingekocht. Dat vergt meer tijd en is helaas ook duurder.
U ontvangt altijd eerst een prijsopgave vooraf.

In het ergste geval schakelen we - na overleg - de hulp in van gespecialiseerde data recovery bedrijven. We nemen alle administratieve rompslomp van je uit handen en onderhouden de contacten met het bedrijf in kwestie. Ook nu ontvang je uiteraard eerst een prijsopgave voordat er ook maar iets wordt gedaan dat kosten met zich meebrengt.

 

Data Overzet en Backup

Wanneer je van je bestanden een Backup wilt (of moet) maken. Bijvoorbeeld omdat er een herinstallatie van je pc moet plaatsvinden, of omdat je een nieuwe computer/laptop hebt gekocht en de data moet worden overgezet, dan is dat vaak lastiger dan men denkt. 

 

Er is geen programmatuur op de markt waarmee je alles met een paar muisklikken kunt uitvoeren. Het is nog gewoon handwerk.

 

De data op je harddisk staat bijvoorbeeld niet allemaal netjes op 1 plaats (ook al lijkt dat wel zo). Sommige programma’s hebben de vervelende eigenschap bijvoorbeeld om de data niet op te slaan binnen de documentenstructuur, maar in de programma-map zelf. Dus als je niet precies weet wat je doet, zou die data zomaar weg kunnen zijn.

microsoft e-mail outlook


Ook je mailbestanden worden niet opgeslagen in mappen, zoals bijvoorbeeld je foto's en Word-bestanden, maar in zogenaamde PST-files (outlook). Deze laten zich niet kopiëren. Dat kan alleen maar via een import-, export procedure.

 

Als je wilt, kan neXio je helpen met deze lastige taak. We doen het graag en we zijn er heel ervaren in.

Uiteraard wanneer je een nieuwe computer of laptop bij ons koopt (dan doen we het voor speciale tarieven, of zelfs geheel gratis), maar ook wanneer je de computer elders hebt gekocht, of je de data van je bestaande computer - uit voorzorg - overgezet wilt hebben op een externe harddisk, of USB stick, kun je ons inschakelen. 

 

Je wilt je data gekopieerd hebben, maar je hebt geen idee waar te beginnen? Wij doen het graag voor je.


Omdat we het wel graag betaalbaar willen houden, heb je de keuze uit vier vormen van Backupservice, oplopend in prijs en werkzaamheden: 

 

data overzetten

 

 

 BackUp tarieven

 

  • BU1 - Simpel. Je wilt graag snel (maar wel goed) een aantal bestanden hebben overgezet op een USB-stick (max 8GB) of DVD-disk (max 4GB).

 

 

 

  • BU2 - Basic. Al je oude bestanden worden op een tijdelijke locatie gezet. We maken bijvoorbeeld een map aan met de naam [mijn tijdelijke documenten]. Je kunt ze dan zelf weer in alle rust herindelen.

 

 

 

  • BU3 - Uitgebreid. Je bestanden worden weer op de zelfde plaatsen teruggezet als waar ze ook stonden in de oude situatie. Je e-mails en contactpersonen worden wel mee overgezet, maar niet volledig in de mappen teruggezet.

 

 

 

  • BU4 - Compleet. Er wordt hetzelfde gedaan als vermeld onder 'uitgebreid'. Maar nu worden je adresboek en alle mails wel teruggeplaatst en ingedeeld zoals ze stonden in de oude situatie.

 

 

 

  • BU5 - Executive. Als BU3, maar je pc wordt weer op locatie geïnstalleerd, inclusief het herstellen van de draadloze verbinding, het installeren van programmatuur, hardware etc. Deze service wordt gefactureerd op basis van nacalculatie.

 

 


 

Voor alle genoemde prijzen geldt: maximaal 50GB. Meerprijs per 25GB:

 

 

 


Tip!
   Het overzetten is gratis bij aanschaf van een laptop of computer (inclusief servicebundel).
Kom vrijblijvend langs voor meer informatie.

spoorzoeker

 

 

Advies:

Wanneer je nog bij de bestanden kunt komen, steek er dan zelf ook tijd in.
Maak van een monteur geen spoorzoeker en verricht ook zelf onderzoek.
Je kunt bijvoorbeeld een lijst aanleggen van hetgeen er nu op je pc staat aan bestanden en programmatuur.
Je data is volkomen veilig in onze handen, maar een herindelingsfoutje is snel gemaakt. Met je lijst als leidraad, zal dit niet snel gebeuren. Het betreft tenslotte wèl je data!

 

 

knop met de woorden: meer over service

 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...