• Register

LOGIN

LOGIN

Registreer

   

 

 

Creëer je eigen Cloud!

 

 

De Cloud

  afbeelding van een prijslabel met een doorgestreepte waarde van 10.000 euro

Nog niet zo lang geleden was er geen ‘Cloud’. Feitelijk had een ondernemer slechts 2 keuzes:

  • Ofwel Inzet van omslachtige servers. Voor het grotere MKB wellicht een uitkomst, maar voor de Small-Office markt vaak geen haalbare kaart. Omslachtig, star, niet zelf te onderhouden en vooral duur. Of

  • Een bijna onwerkbare manier van opslaan en benaderen van de data via allerlei, disks, tapes en/of starre kopieerprotocollen..

  

       

Afbeelding van 3 computer devices (apparaten) Maar nu is er ‘de Cloud’. Halleluja! Is dat dan de oplossing?
Op het eerste gezicht wel. Vrijwel geen investering voor servers, eenmalige serversoftware en aanschaf van dure Microsoft abonnementen. Maar dan?


The keyword voor de grote aanbieders op de markt is ‘Maand-opbrengsten’, i.p.v eenmalige winstmarges. Maar dat staat voor ons, ondernemers, gelijk aan maand-lasten.
Bedragen van € 50,- per gebruiker per maand hakken er uiteindelijk ook wel in. Bij 5 gebruikers en na 5 jaar ben je dan ook al zo’n € 15.000,- kwijt.

 


Wil je echt geld besparen? Kies voor een Professionele NAS server.

   

NAS-Servers

Afbeelding van een Synology serverEen NAS (Network Attached Storage) is eigenlijk een behuizing met een of meerdere harde schijven, die is voorzien van een netwerkaansluiting (en natuurlijk een processor, geheugen en uitgebreide software). Hierdoor zijn bestanden die op een NAS-server staan beschikbaar voor alle gebruikers in dit netwerk. Ook via internet. Dit biedt een uitermate flexibele en veilige manier van werken.

Door de centrale opslag ben je ook gelijk verlost van de situatie dat je allerlei files en mappen op verschillende apparaten hebt opgeslagen, waarbij iedereen de draad kwijt raakt welke versie nu de meest recente is. Vooral wanneer meerdere mensen in de organisatie min of meer gelijktijdig aan een project werken. Op een NAS staat alles centraal opgeslagen. Benaderbaar door iedereen, vanaf elk apparaat, laptop, tablet, en pc. 24/7.

De werking is identiek als wanneer je in de cloud zou werken. Je merkt geen verschil. (wel in de resultatenrekening!).

Ooit is neXio zelf, voor eigen gebruik, begonnen op deze manier. Dat heeft er toe geleid dat we met behulp van onze eigen ervaringen, inmiddels tientallen klanten hebben geadviseerd, bij wie we de apparatuur hebben geïnstalleerd  en geconfigureerd en van wie neXio het onderhoud in beheer heeft.
NeXio heeft zich gespecialiseerd in het merk Synology.

   

BackUp

Back-uptaken zijn op een NAS simpel te plannen, waarbij je de verwerkingstijd minimaliseert door alleen de gegevens op te slaan die werden gewijzigd. Geen tijdrovend  gedoe meer met sticks, disks, of dure cloud-oplossingen.

 

Afbeelding van 2 laptops die draadloos met elkaar worden verbonden door een Synology Server

   

Kostenvergelijking

Werken in de cloud kost bij 5 gebruikers  in 5 jaar ca. € 15.000,- (zie de berekening boven).

Werken met een NAS kost:

- Eenmalige investering (gemiddeld)  €    750,-
- 5 Microsoft Business Abonnementen€ 1.250,-
- Reservering onderhoud / onvoorzien € 1.000,-
  Totaal in 5 jaar: € 3.000,-. That’s it.

  Je bespaart € 12.000,-. Tel uit je winst.

 

Nog interessanter wordt het wanneer je na enige tijd nog een extra gebruiker wilt inpassen.

 - Extra kosten per jaar: 0 euro.
 - Nog een gebruiker? Weer 0 euro*

 


Dan scheelt het na 5 jaar zelfs € 18.000,-

 

Interessant voor u? 

Wil je graag een luisterend oor, resulterend in een advies op maat voor je bedrijf, of je organisatie? (Of jezelf - ZZP-er) en je voorkeur gaat uit naar een betrouwbare, maar ook betaalbare oplossing? Je bent van harte welkom in onze winkel aan de Verlengde Hereweg nr 101, te Groningen (Zuid).

Je kunt ons ook uitnodigen om je bestaande situatie en werkwijze te analyseren en een advies uit te brengen op locatie. Dat advies is vrijblijvend, kosteloos en altijd afgestemd op je budget.

 


 Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen!

 


 

  * Er is wellicht nog wel een extra Microsoft Office abonnement vereist.

Klik hier voor een paar voorbeelden van Synology NAS servers

 

Direct meer informatie?

contact icoon telfoon icoon met nummer 050201110

 

 

 

 Herman van Gelder 

Ons adres:
Verlengde Hereweg 101
9721 AH Groningen
050 - 20 111 10 (verkoop)
050 - 20 111 15 (Techn dnst)
info @ nexio.nl


Openingstijden:
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

ALSO Nederland B.V.

ALSO Nederland B.V. is een dochtermaatschappij van de ALSO Holding AG met vestigingen in 12 Europese landen.
Met een omzet van 6,3 miljard euro is ALSO de nummer 3 IT, Telecommuniciatie en Consumentenelectronica distributeur in Europa. ALSO is, al sinds 1994, geautoriseerd leverancier van componenten, computers, en randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten.

In Nederland beschikt ALSO over een landelijk netwerk van zelfstandige computer-speciaalzaken die gezamenlijk opereren onder de naam IT PRO Deals...

IT PRO Dealers - Persoonlijk, flexibel, betrouwbaar.

Uit het Gastenboek

Nadat we al 3 computers via NeXio hadden aangeschaft, nu inmiddels de 2e laptop gekocht. De service en de wijze waarop we te woord worden gestaan is uitstekend. Men weet waar men over spreekt. Reden waarom we Nexio bij onze vriendenkring zeer van harte aanbevelen. Lees meer...

 

Natuurlijk, ook voor mij is die laatste Euro erg belangrijk. Waar ik echter vooral mee geholpen ben, is een automatiseerder die luistert, begrijpt en meedenkt, zodat ik mij op mijn werk kan richten, terwijl zij de technische details uitwerken. Bij NeXio heb ik dat gevonden. Warm aanbevolen! Lees meer...