Operatie Ring Zuid is klaar! De ring is weer open.

Sinds zondagavond 1 september kunnen auto’s over de 
nieuwe zuidelijke ringweg rijden! Hiervoor moesten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Een behoorlijke operatie! Van 22 maart tot 2 september waren daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit leverde 5 maanden lang ernstige verkeershinder op. Dankzij inzet en geduld van vele weggebruikers, inwoners en bedrijven bleef Groningen tijdens deze operatie bereikbaar. 

Team NeXio bedankt iedereen voor het meebewegen tijdens Operatie ring zuid! Ook tijdens deze ernstige hinder bleven jullie NeXio vinden en ondersteunen. Heel veel dank daarvoor.

 

Maar we zijn er nog niet...

Hoe nu verder?

De vijf maanden lange ‘Operatie Ring Zuid’ is klaar, maar het algehele project Aanpak Ring Zuid is nog volop bezig.

Combinatie Herepoort is de komende tijd nog volop bezig met de sloop van de oude ringweg en het (her)inrichten van gemeentelijke wegen. Hierdoor zullen er in de komende periode ook nog wegen in de stad tijdelijk dicht moeten.

Bekijk het overzicht van werkzaamheden via Groningen Bereikbaar.

Veel van deze werkzaamheden zijn bewust in september gepland omdat het verkeer nu weer gebruik kan maken van de nieuwe ringweg.

Bereikbaarheid NeXio:

Hereweg Twee maand dicht!

Het viaduct van de oude ringweg over de Hereweg moet ook afgebroken worden. Want als de nieuwe ringweg open is, rijdt het verkeer op de Hereweg over de ringweg heen in plaats van er onderdoor. Dit betekent dat de weg ook opnieuw ingericht moet worden, net zoals het nieuwe Zuiderplantsoen dat hier komt. De Hereweg wordt half oktober afgesloten en deze werkzaamheden duren ongeveer twee maanden. Fietsverkeer kan wel over de weg blijven fietsen.

De werkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan konden in het najaar van 2023 niet afgemaakt worden vanwege de vele regen die toen viel. Daarom wordt van 4 tot 11 oktober de weg onder het viaduct van de A28 afgesloten, inclusief de toe- en afritten naar de A28. Ook de fietspaden zijn dicht. Deze afsluitingen duren twee weken.

Op 7 september zijn de werkzaamheden bij de Brailleweg gestart. Deze weg is dicht tot 4 oktober van de Parkweg tot de Vondellaan, deels ook voor fietsers. Dit betekent dat ook de toe- en afrit van en naar de A28 afgesloten zijn.

Schuiven naar boven